1 oktober, 2024

News

Tannimplantater: en permanent løsning for tapt tann i Stavanger sentrum

Hos oss i Storhaug tannlegesenter er vi dedikerte til å tilby avanserte løsninger for tannpleie. En av våre spesialiteter er tannimplantater – en banebrytende behandling for deg som har mistet én eller flere tenner.

Hva er tannimplantater?

Tannimplantater er en av de mest effektive og varige løsningene for tapt tann. Implantatene fungerer som en kunstig erstatning for tannrøttene og gir en sterk grunnstruktur for faste eller avtakbare erstatningstenner som er designet for å matche dine naturlige tenner.

Fordelene med tannimplantater

Tannimplantater tilbyr ikke bare en estetisk forbedring; de gir også flere funksjonelle fordeler:

  • Forbedret tale: Implantater sikrer at erstatningstenner sitter fast og ikke sklir ut, noe som kan forbedre din tale.

  • Økt komfort: I motsetning til flyttbare proteser, er implantater en integrert del av din kjeve, noe som reduserer ubehag.

  • Enklere spising: Tannimplantater fungerer som dine egne tenner, noe som lar deg tygge mat uten smerte.

  • Langvarig løsning: Med riktig stell kan implantater vare livet ut.

  • Forbedret selvtillit: Et fullstendig smil gjenoppretter selvtilliten og lar deg smile uten bekymringer.

Hvordan fungerer tannimplantatprosessen?

Ved Storhaug tannlegesenter er tannimplantatprosessen grundig og pasientfokusert:

  • Konsultasjon og planlegging: Våre spesialister evaluerer din orale helse og diskuterer dine behov og forventninger.

  • Implantasjon: Et titanimplantat plasseres i kjevebenet der tannen mangler. Det tar noen måneder for kjevebenet å helbredes og vokse rundt implantatet.

  • Påsetting av tannen: Når helbredelsen er fullført, fester vi en ny tann (krone) til implantatet.

Er du en god kandidat for tannimplantater?

Tannimplantater er en fantastisk løsning for mange, men de er ikke for alle. Ideelle kandidater for denne behandlingen har noen viktige egenskaper:

  • God generell og oral helse: Det er viktig at dine tannkjøtt er friske og at du ikke lider av tilstander som kan påvirke benhelbredelse, som for eksempel diabetes eller osteoporose uten kontroll.

  • Tilfredsstillende benstruktur: Nok kjeveben er nødvendig for å støtte implantatet. Hvis du har opplevd benforringelse, kan det være nødvendig med en benoppbygging før prosedyren.

  • Ikke-røyker: Røyking kan sterkt påvirke evnen til å helbrede og dermed suksessen for implantatet.

  • Høy motivasjon for oral hygiene: Etter at implantatet er satt inn, er god munnhygiene avgjørende for å unngå infeksjoner og sikre lang levetid for implantatet.

Hvis du passer til denne beskrivelsen, er det stor sjanse for at tannimplantater kan være en passende løsning for deg. Imidlertid er den eneste måten å være sikker på å få en grundig evaluering av en kvalifisert tannlege. Hos Storhaug tannlegesenter vil våre spesialister gi deg en detaljert vurdering og diskutere alle dine alternativer, slik at du kan ta en informert beslutning om din tannhelse.

Bestill en konsultasjon for tannimplantater

Er du klar til å utforske hvordan tannimplantater kan forbedre ditt smil og livskvalitet? Kontakt Storhaug tannlegesenter i dag for å planlegge din første konsultasjon.

Vårt team av eksperter ved Storhaug tannlegesenter ser frem til å hjelpe deg med å gjenopprette ditt smil med våre tannimplantatløsninger. Lær mer om våre tannimplantater og andre tjenester vi tilbyr, og ta det første steget mot en bedre munnhelse i dag. Book tid enkelt på nettet.

Ofte stilte spørsmål om tannimplantater

Tannimplantater er designet for å være en langvarig løsning og kan vare livet ut med riktig pleie og vedlikehold. Levetiden avhenger av flere faktorer, inkludert pasientens generelle helse, munnhygiene og regelmessige besøk hos tannlegen for kontroll.

Mange pasienter er overrasket over å finne ut at de opplever minimalt med ubehag under tannimplantatprosedyren. Lokalbedøvelse brukes under inngrepet for å minimere smerte. Etter behandlingen kan mild smerte eller ubehag forekomme, men dette kan vanligvis kontrolleres med over-the-counter smertestillende midler.

Kostnadene for tannimplantater kan variere avhengig av flere faktorer, inkludert antall implantater som kreves og eventuelle tilleggprosedyrer som benoppbygging. Vi anbefaler en konsultasjon ved Storhaug tannlegesenter for å få en detaljert kostnadsestimering basert på dine spesifikke behov.

Tiden det tar å fullføre tannimplantatbehandlingen kan variere fra pasient til pasient. Prosessen inkluderer vanligvis flere faser, inkludert konsultasjon, implantatkirurgi, helbredelse og plassering av den permanente kronen. Helingsprosessen kan ta flere måneder, men i mange tilfeller er det mulig å plassere en midlertidig løsning mens man venter.