Behandling av tannkjøttsykdommer hos Storhaug Tannlegesenter

Stå imot tannkjøttsykdommer med eksperthjelp

Tannkjøttsykdommer, inkludert periodontitt, er alvorlige tilstander som kan føre til tap av tenner hvis de ikke behandles riktig.

Storhaug Tannlegesenter tilbyr omfattende behandling for å stoppe sykdomsprogresjonen og gjenopprette tannhelsen.

Forståelse av periodontitt

Periodontitt er en avansert form for tannkjøttbetennelse som påvirker tennenes støttevev. Uten behandling kan det føre til at tennene løsner og til slutt må fjernes.

Tidlige tegn inkluderer rødt, hovent tannkjøtt som lett blør, dårlig ånde, og ømhet. Det er viktig å handle raskt hvis du opplever disse symptomene.

Vår behandlingsprosess

Forebygging og Livsstilsendringer

For å forebygge tannkjøttsykdommer anbefaler vi:

  • Grundig tannpuss to ganger daglig med fluortannkrem.
  • Daglig bruk av tanntråd for å fjerne plakk mellom tennene.
  • Begrense småspising gjennom dagen for å redusere syreproduksjonen i munnen.
  • Slutte å røyke, da røyking kan forverre tannkjøttsykdommer og redusere sjansen for vellykket behandling.

Ta skrittet mot bedre tannhelse

Hvis du mistenker at du lider av en tannkjøttsykdom, er det viktig å søke profesjonell hjelp så snart som mulig. Kontakt Storhaug Tannlegesenter for en konsultasjon, og la våre eksperter hjelpe deg med å ta skritt mot en sunnere munnhelse.

Ved Storhaug Tannlegesenter er vi dedikert til å tilby den beste omsorgen for våre pasienter, med fokus på individuelt tilpassede behandlinger og forebygging av tannkjøttsykdommer.

Ofte stilte spørsmål

De tidlige tegnene på periodontitt inkluderer rødt, hovent tannkjøtt som lett blør ved børsting eller bruk av tanntråd, vedvarende dårlig ånde, og ømhet i tannkjøttet. Hvis du opplever noen av disse symptomene, er det viktig å kontakte tannlegen din for en vurdering.

Ja, uten behandling kan tannkjøttsykdommer som periodontitt føre til nedbryting av tennenes støttevev og kjeveben, noe som til slutt kan resultere i at tennene løsner og må fjernes.

Forebygging av tannkjøttsykdommer inkluderer god munnhygienepraksis som regelmessig tannpuss med fluortannkrem, daglig bruk av tanntråd, redusere småspising mellom måltidene, og regelmessige tannlegebesøk for profesjonell rens og sjekk. Det er også viktig å slutte å røyke, da røyking er en betydelig risikofaktor for utvikling av tannkjøttsykdommer.

Moderne tannbehandlinger, inkludert behandling av tannkjøttsykdommer, er designet for å være så smertefri som mulig. Lokalbedøvelse brukes ofte for å minimere ubehag under prosedyrer som dyprens. Våre tannleger ved Storhaug Tannlegesenter er opptatt av å sikre at du føler deg komfortabel og informert gjennom hele behandlingsprosessen.