Tannimplantater hos Storhaug Tannlegesenter

Gjenopprett ditt smil med tannimplantater

Storhaug Tannlegesenter spesialiserer seg på tannimplantater, en varig løsning for å erstatte tapte eller skadede tenner.

Ved hjelp av avansert teknologi og materialer av høy kvalitet, tilbyr vi skreddersydde implantatløsninger som ser ut og føles som dine naturlige tenner.

Hva er tannimplantater?

Tannimplantater er små titanskruer som opereres inn i kjevebenet for å erstatte roten til en manglende tann.

Over disse skruene festes deretter kroner, broer eller proteser for å gjenopprette tennenes funksjon og estetikk.

Prosessen med tannimplantater i tre steg

Å få tannimplantater er en flertrinns prosess som involverer nøye planlegging og utførelse for å sikre best mulig resultat. Her er de tre hovedstegene i prosessen:

Første steg er en grundig konsultasjon hvor våre tannleger vil vurdere din orale helse og diskutere dine behov og ønsker. Dette inkluderer en detaljert undersøkelse av munnen din, røntgenbilder for å vurdere kjevebenets kvalitet, og en plan for hvor implantatene skal plasseres. Denne fasen er avgjørende for å skreddersy behandlingen til dine spesifikke forhold og kan ta alt fra 30 minutter til 2 timer.

Dette innebærer kirurgisk innsetting av en liten titanskrue i kjevebenet, som fungerer som en erstatning for tannroten. Prosedyren utføres under lokalbedøvelse for å minimere ubehag. Etter implantatet er satt inn, følger en tilhelingsperiode hvor implantatet gradvis integreres med kjevebenet.

Etter at implantatet har integrert seg fullstendig med kjevebenet, noe som vanligvis tar noen måneder, er det på tide å fullføre prosessen. Dette siste steget involverer påsetting av den permanente tannkronen, broen, eller protesen på implantatet. Denne protetikken er skreddersydd for å matche fargen, formen, og størrelsen på dine naturlige tenner, slik at resultatet blir så naturlig som mulig. Etter at den endelige protetikken er på plass, vil du kunne bruke tennene som normalt, med forbedret funksjon og estetikk.

Hvem er egnet til tannimplantater?

De fleste voksne med god generell og oral helse er kandidater for tannimplantater.

En detaljert vurdering av kjevebenets kvalitet og tykkelse vil avgjøre om tannimplantater er den rette løsningen for deg.

For pasienter som oppfyller visse kriterier, kan Helfo tilby økonomisk støtte for tannimplantatbehandling. Her er tilstandene som kan kvalifisere for delvis eller full dekning fra Helfo:

  • Periodontitt
  • Munntørrhet
  • Tannløs kjeve
  • Mistet tenner i ulykke
  • Mangel av tann (medfødt)
  • Tannutviklinsforstyrrelse
  • Nedsatt egenomsorg
  • Medisinske tisltander

Fordelene med tannimplantat

Kom i gang

Er du interessert i å lære mer om tannimplantater og hvordan de kan forbedre ditt smil? Kontakt Storhaug Tannlegesenter i dag for å avtale en konsultasjon. La oss hjelpe deg med å ta det første steget mot et fullstendig og funksjonelt smil.

Ofte stilte spørsmål

Med moderne bedøvelsesteknikker er ubehaget minimalt. De fleste pasienter rapporterer om lite til ingen smerte under og etter prosedyren.

Kostnaden for tannimplantater kan variere avhengig av flere faktorer, inkludert antall implantater og type protetikk som kreves. En nøyaktig pris kan gis etter en konsultasjon og vurdering.

Som med alle tannreguleringsbehandlinger, kan noen oppleve mildt ubehag de første dagene etter å ha fått nye skinner, men dette avtar vanligvis raskt.

God munnhygiene og regelmessige tannlegebesøk er essensielt for å opprettholde helsen til dine tannimplantater. Vi vil gi deg detaljerte instruksjoner om hvordan du best tar vare på dine nye tenner.